latinica  ћирилица
12/02/2018 |  10:42 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Вучић: Мораћемо да разговарамо, нема питања с једноставним одговором (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у Загребу да су у разовору с његовом колегиницом Колиндом Грабар Китаровић понуђене информације које ће неким породицама значити доста у откривању где су њихови нестали чланови, те најавио да ће двије стране у наредне двије године покушати да ријеше проблем граница...
Вучић у Загребу (www.rts.rs) -
Вучић у Загребу (www.rts.rs)

Такође, како је рекао на заједничкој конфернцији за новинаре, и Србија и Хрватска ће убудуће морати да разговарају и имају боље односе, без обзира колико то не желе сви у политицким системима и једне и друге земље

Уочи посјете предсједника Србије Александра Вучића Загребу, заставе Србије постављене су у посљедњи час на трговима, уз заставе Хрватске, јер се власти боје да би екстремисти могли да их пале и цијепају.

Како наводе хрватски портали, иако је то уобичајено при доласку страних државника у Загреб, заставе Србије су у посљедњи час постављене на трасу којом ће Вучић проћи.

Полицијске патроле су распоређене, а у приправности ће бити и снајперски тимови Антитерористичке јединице Лучко, припадници интервентних јединица, те десетине детектива и тајних агената у цивилу.

Министарство унутрашњих послова на располагању има блиндирано возило, а у приправности ће бити и посебан тим Хитне помоћи, те обезбијеђена и довољна количина крви Вучићеве крвне групе.

Наводи се да је ријеч о стандардној процедури код свих државничких посјета.