latinica  ћирилица
12/02/2018 |  08:49 | Аутор: РТРС

Лондонски аеродром затворен након што је пронађена бомба из Другог свјетског рата

Аеродром Лондон Сити Ерпорт је затворен након што је у близини ријеке Темзе пронађена бомба из Другог свјетског рата, јавља Би-Би-Си.
Аеродром Лондон Сити (Фото: airportsinternational.com) -
Аеродром Лондон Сити (Фото: airportsinternational.com)

Аеродром ће бити затворен током цијелог дана, а сви летови су отказани. Ово се односи на 16.000 путника који су букирали летове с овог аеродрома.

Бомба је пронађена у пристаништу Џорџ Пети током припрема за радове на аеродрому који се налази у источном Лондону. Аеродром је затворен у недјељу у 22:00, а полиција заједно с краљевском морнарицом ради на њеном уклањању.

Путници су обавијештени да не долазе на аеродром јер је терминал затворен.

Полиција је успоставила зону од 214 метара око бомбе, а обављена је и евакуација. Бритиш Ервејз, Флyб, Ситyџет, КЛМ и Луфтханса су компаније које користе овај аеродром за домаће и европске летове.

Полиција је затворила поједине улице те савјетује возачима да избјегавају овај дио града. Жељезничка линија у близини аеродрома је такође затворена.

Бомба је пронађена током припрема за реновирање аеродрома у које ће бити уложено 400 милиона фунти. Циљ је да аеродром до 2025. године прими додатна два милиона путника те 30.000 додатних летова годишње.

Извор: Кликс