latinica  ћирилица
11/02/2018 |  20:48 ⇒ 12/02/2018 | 07:36 | Аутор: РТРС

Наставак сједнице Парламента Српске, пренос од 10 часова на РТРС Плус

Народна скупштина Републике Српске наставиће сутра редовну сједницу расправом о Приједлогу закона о престанку важења Закона о накнадама за коришћење природних ресурса у сврху производње електричне енергије, по хитном поступку.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Посланици би требало да по хитном поступку расправљају и о Приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Европској инвестиционој банци за додатно финансирање по Пројекту изградње ауто–пута Бањалука - Добој, као и о Приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој по Пројекту реструктурисања Жељезница Републике Српске.

Пред посланицима ће се наћи и Приједлог одлуке о износу гаранција које може издати Република Српска у 2018. години, по хитном поступку, најављено је из Народне скупштине.

На дневном реду наставка 23. редове сједнице парламента Српске, чији је први дио окончан 8. фебруара, су и приједлози закона о средњем образовању и васпитању, закона о гасу, закона о страним улагањима, закона о бањама и Приједлог закона о хемикалијама.

Посланици би требало да расправљају и о приједлозима закона о измјенама и допунама Закона о девизном пословању и Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске.

Пред посланицима ће се наћи и нацрти закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске, о заштити жртава ратне тортуре, те о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела, као и више нацрта закона о измјенама и допунама закона, информација, стратегија и извјештаја.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова, а пренос можете пратити на нашем РТРС Плус програму.