latinica  ћирилица
10/02/2018 |  09:17 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Мајкић: Бошњаци могу радити све што желе, ослобођени су сваке кривице

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да не очекује да ће бити покренута било каква истрага о Удружењу "Аскер", јер у БиХ не постоји епилог за било шта што долази са бошњаче стране.
Душанка Мајкић - Фото: dnevni avaz
Душанка МајкићФото: dnevni avaz

"Бошњаци могу радити све што желе, ослобођени су сваке кривице. Насер Орић не само да није одговарао за злочине које је починио, већ сад обучава младе како се обрачунати са друга два народа", рекла је Мајкићева за "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Она је истакла да је невјероватно да нико од представника међународне заједнице није реаговао на ово, оцијенивши да међународна заједница изгледа гледа само шта раде Срби и Хрвати.

Према њеним ријечима, није случајно да је и министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић кренуо "линијом мањег опора" по овом питању.

"Мектић добро зна коме дугује то што је министар и на кога треба рачунати, ако се, не дај Боже, догоди да поново дође на власт у Сарајеву. У озбиљној земљи и догађањима он никад не би био оно што је данас", рекла је Мајкићева.

На "Јутјуб" каналу крајем јануара објављен је снимак на којем се види како припадници вехабијске организације "Аскер" врше исламско подучавање и војну обуку дјеце узраста од девет до 17 година.

Према доступним информацијама, "Аскер" има сједиште у Сарајеву, а у овој организацији се окупљају припадници вехабијско-селефијског покрета.

Извор: Срна