latinica  ћирилица
09/02/2018 |  12:42 ⇒ 19:03 | Аутор: РТРС

У фебруару двије исплате из Фонда солидарности (ВИДЕО)

Правилник о начину, поступку, облику и обиму коришћења средстава Фонда солидарности за дијагностику и лијечење дјеце у иностранству данас је ступио на снагу.
Фонд солидарности - Фото: РТРС
Фонд солидарностиФото: РТРС

Закључно са 7. фебруаром на рачуну Фонда налази се 1.669.798 КМ, рекла је Јасминка Вучковић, в.д. директора Фонда .

- Ниједан захтјев нисмо одбили. У фебруару смо имали двије исплате, једна је износила 70.796 КМ, а друга 97.791 КМ. У јануару смо имали два захтјева, а сада имамо још два. Процедура за прво дијете укупно је трајало осам дана, а за друго смо све завршили за четири дана, с обзиром да је био у питању хитан случај - рекла је Вучковићева.

Улога Фонда солидарности је да прикупља додатна финансијска средства која ће омогућити дијагностику и лијечење дјеци доби до 18 година, којима то није могуће пружити у здравственим установама у Републици Српској и у другим здравственим установама са којима Фонд здравственог осигурања Републике Српске има потписан уговор.

Информације о начинима финансирања лијечења дјеце у иностранству можете пронаћи на линку www.zdravstvo-srpske.org. На овој страници су доступни сви прописи и акти о раду Фонда солидарности, свакодневно се ажурира стање на рачуну Фонда, са изводима из банака, а може се пронаћи и информативни летак о начину остваривања права на лијечење у иностранству посредством овог фонда.