latinica  ћирилица
07/02/2018 |  15:44 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Скупштина града Бањалука усвојила је Омладинску политику 2018-2022. (ВИДЕО)

Скупштина града Бањалука усвојила је Омладинску политику Града за период 2018-2022. године. Највећа расправа водила се управо о овом документу. Осим Омладинске политике, пред одборницима се нашло и низ иницијатива за измјену регулационих планова, те кадровска питања.
Скупштина града Бањалука - Фото: РТРС
Скупштина града БањалукаФото: РТРС

Омладинска политика дефинисаће проблеме младих и понудити начине њиховог рјешавања, те за циљ има бољи положај омладине у Бањалуци, поручили су из омладинских организација.

Давор Стрика, предсједник Управног одбора Савјета омладинских организација Бањалука истакао је да је највећи проблем младих људи незапосленост и стамбено питање.

"Међутим, анализирајући резултате до којих смо дошли, закључили смо и да је велики проблем што су млади људи у одређеним сегментима инертни и незаинтересовани за рјешавање проблема са којима се суочавају", рекао је Стрика.

Градоначелник Бањалуке, као и већина одборника, оцијенио је да је документ садржајан и веома амбициозан, док у опозицији имају замјерке.

"Не постоје никакви рокови нити акциони план који ће нам рећи када ће одређени стратешки циљеви, наведени у овом документу, бити реализовани. Тако да је ово одлична полазна основа, али нас брине што је све уопштено написано", нагласила је Мирна Бањац.

Са дневног реда скинут је Приједлог одлуке о објављивању новог конкурса за избор директора Центра за социјални рад, због пресуде којом је поништена одлука Скупштине града о смјени директора Вере Сладојевић, јер смјена није образложена. Градоначелник Игор Радојичић најављује жалбу.

"Пресуда је упућујућа и она не оспорава да Скупштина града има право да поставља и разрјешава функционере, али тражи да се ово води као управни поступак, иако то није, односно да свака одлука о разрјешењу има образложење и правни лијек", додао је Радојичић.

Одборници су именовали Ирену Радојевић, за директора Туристичке организације града Бањалука.