latinica  ћирилица
07/02/2018 |  11:24 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Приједор- Сутра премијера представе "Филм је готов" (ВИДЕО)

У Позоришту Приједор сутра од 20 часова биће премијерно изведена представа "Филм је готов, ЦТРЛ-АЛТ-ДЕЛ", према тексту Вилијама Метросимеонеа, у режији Белинде Божичковић и извођењу приједорског Драмског студија "Живко Десница".
Белинда Божичковић - Фото: РТРС
Белинда БожичковићФото: РТРС

Ова представа је припремљена у рекордном року и бави се у свијету веома актуелном темом вршњачког насиља.

Глумица Дана Полетан каже да јој је драго што су играли своје вршњаке, као то што им је редитељка пружила могућност да у дијалоге убаце нека своје фразе како би тему што више приближили.

Редитељка Белинда Божичковић истакла је задовољство што је добила прилику да ради са овом младом екипом.

- Они су стварно талентовани и вриједни и онда је тај рад био веома лаган. Представу смо завршили за двадесет дана, што је кратак временски период, с обзиром на то да они немају великог позоришног искуства - нагласила је редитељка.

Божичковићева је додала да је текст инспирисан истинитим догађајем, када је 1998. године један дјечак у САД убио пет вршњака у школи, оца и мајку.

- Текст је написан годину дана касније и представа се изводи широм свијета, без наплаћивања ауторских права, како би сви проговорили о теми која је, нажалост, све присутнија и код нас - навела је она.

У представи играју Дана Полетан, Слађана Бувач, Тијана Дошен, Катарина Балабан, Ивана Кесић, Милован Срдић, Тања Пиљић и Василије Пачариз.