latinica  ћирилица
24/01/2018 |  12:26 ⇒ 15:53 | Аутор: РТРС

Стевандић: Подмукла и нетачна прича о списковима "неподобних Срба"

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је нетачна и прилично подмукла прича, која се незванично помиње у политичким круговима да је он један од аутора наводног списка "неподобних Срба"."
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Од момента када су ме оцијенили као велики фактор који неће дозволити да они остваре икакав изборни резултат, јер су нас преварили у концепту након избора 2014. године, стално доживљавам неку врсту подметања и спиновања. Са овим тврдњама неће ме спријечити у напредовању, које је евидентно и за мене и за Уједињену Српску. Али, логично ми је што су послије предсједника Републике Српске Милорада Додика, усликали и мене, јер они једноставно траже начин да покушају да одстреле оне за које сматрају да су тренутно најјачи", истиче Стевандић, који је предсједник Уједињене Српске.

Он је нагласио да му такви наводи импонују јер га, како каже, третирају као политичког капиталца.

"С друге стране, неугодно ми је, јер то изазива прилично велику мучнину код грађана који нису информисани о чему је стварно ријеч", рекао је Стевандић за сарајевски портал "Вијести".

Он је оцијенио да се СДС, осим бомбастичних неистина и дезинформација, не бави никаквом другом политиком, посебно не озбиљном.

"Највећа лаж о паравојним формацијама разбила се у парампарчад, а за ту лаж нису могли наћи никакве доказе. Да би се смањила штета од те лажи, сада се све своди на то да се покушава причати о неким црним списковима, листама, батинашима који ће, као, гањати људе из опозиције. То је исто као када дјецу плашите бабарогама", истакао је Стевандић.

Према његовим ријечима, овакво понашање је неозбиљно и неинтелигентно.

"Не постоје никакве црне листе. Неки људи су својим дјеловањем и својом политиком себе уписали код народа на мјесто на листи за коју неће гласати. То су једине листе које постоје", наглашава он.

Говорећи о истраживању јавног мњења које је уочи избора провео Савез за промјене, Стевандић је рекао да "пошто су видјели да стоје катастрофално и да је готово немогуће да остваре икакав резултат на изборима, прибјегли су сензационалистичким наступима како би привукли пажњу или пробудили неку врсту перцепције како их неко треба жалити, штитити или им помоћи".

"Мислим да ће наставити да раде овај посао и да траже неке нове сензационалистичке поводе. До сада се показало да је све то лаж", закључио је Стевандић.

Извор: СРНА