latinica  ћирилица
24/01/2018 |  12:02 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Радници зеничке Жељезаре: Не играјте се нашим животима!

Радници зеничке Жељезаре, њих педесетак, трећи дан у згради дирекције у Зеници штрајкују глађу и не планирају одустати од својих захтјева, а представнике Владе Федерације БиХ и ресорног министарства позивају да се не играју са људским животима.
Радници Жељезаре Зеница (фото:J. Alibegović) -
Радници Жељезаре Зеница (фото:J. Alibegović)

Радници, чије се здравствено стање погоршава, наводе да су све потребне дописе послали на адресу Владе ФБиХ која до сада ништа конкретно није урадила, преноси портал Кликс.

Хитна помоћ је већ неколико пута интервенисала у згради дирекције Жељезаре Зеница због нарушеног здравственог стања радника.

- Нека дођу у Зеницу, нека превазиђу своје лажи до сада изречене и да се договоримо. Не тражимо исплату 13 плата одмах, можемо се договорити, нека то буде у ратама јер, заиста, то није проблем за нашег власника. Пуштају нас да се исцрпимо до крајњих граница, а овим људима није лако - рекао је представник Синдиката Жељезаре Зеница, Авдија Халиловић.

Он сматра да је предсједник Владе ФБиХ Фадил Новалић јучерашњу конференцију за новинаре, умјесто у Сарајеву, требало да одржи у Зеници међу радницима Жељезаре, гдје би се увјерио да их нема "шачица".

Коментаришући Новалићев позив радницима Жељезаре да се уздрже од радикалних потеза, Халиловић је федералног премијера позвао да се уздржи и не једе три дана.

- Колико још људи треба да буду гладни? До петка за када је заказана сједница? Зашто данас не одрже телефонску сједницу и не ријеше проблем Жељезаре? - упитао је Халиловић и нагласио да би надлежни требало да се боре за раднике, а не за своје фотеље и плате.

Халиловић је додао да Жељезара Зеница није индустрија као што је некада била, али не својом, већ вољом оних који су је раскомадали.

Извор: СРНА