latinica  ћирилица
24/01/2018 |  07:54 ⇒ 08:02 | Аутор: РТРС

Клизави коловози, поледица и магла

У Републици Српској коловози су претежно мокри и клизави, у вишим предјелима неопходан је опрез због поледице, а у котлинама и дуж ријечних токова магла понегдје смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: СРНА
МаглаФото: СРНА

Саобраћај је, због санације, потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а теретна возила саобраћају искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укршатања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

Једном траком, наизмјенично, саобраћа се на дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари, због радова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због саобраћајне незгоде која се догодила у мјесту Јежинац, на магистралном путу Сребреник-Орашје, саобраћај је обустављен до завршетка полицијског увиђаја.

У већем дијелу Федерације БиХ коловоз је мокар или влажан, а ниска температура погодује формирању поледице.

Опасност од одрона земље или камења на коловоз повећана је посебно у усјецима и преко планинских превоја, а опрез је неопходан на путним правцима Сарајево-Фоча, Јајце-Црна Ријека, Бугојно-Нови Травник, Прозор-Јабланица, Коњиц-Мостар-Дољани и Кладањ-Власеница.

На дионици магистралног пута Мостар-Посушје опрез је неопходан због јаких удара вјетра.

Једном траком саобраћа се на магистралном путу Ресановци-Дрвар због урушавања потпорног зида.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: СРНА