latinica  ћирилица
23/01/2018 |  18:07 ⇒ 24/01/2018 | 08:09 | Аутор: РТРС

Лукач: Лажне оптужбе сарајевског новинара на рачун сина предсједника Додика (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је лажна информација коју је пласирао један познати сарајевски новинар о Игору Додику, сину предсједника Републике, те да је ријеч о срачунатој акцији с најгорим сценаријем који може да изазове несагледиве посљедице за ту породицу.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише објаву на "Фејсбук" страници новинара Сенада Хаџифејзовића у којој је, између осталог, наведено да је син предсједника Српске Игор Додик ухапшен у једном локалу због кориштења наркотика и да је провео пола сата у полицији, те да је пуштен након телефонског позива његовог оца Милорада Додика, Лукач је рекао да је та информација потпуно лажна.

"Игор Додик никада није био приведен у Полицијску управу Бањалука, нити у било коју другу полицијску управу у Српској, а није нам познато ни било гдје у окружењу", рекао је Лукач.

Он је појаснио да Игор Додик има лично обезбјеђење, као и остали чланови породице предсједника Српске, тако да ни забуном није могао да буде приведен и да се након тога утврђује његов идентитет, јер полицајци који се налазе у његовом обезбјеђењу би се свакако легитимисали и утврдили његов идентитет ако то већ није било познато.

"Ријеч је о потпуно лажној информацији с циљем једног конструисаног напада на породицу предсједника. Ријеч је о буквално срачунатој акцији с најгорим сценаријем који може даље да изазове несагледиве посљедице за породицу", навео је Лукач.

Лукач је додао да ће те лажне информације сарајевског новинара, највјероватније, на крају завршити тужбом.

Извор: СРНА