latinica  ћирилица
23/01/2018 |  18:00 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Робензбург побједница велеслалома у Италији

Њемачка скијашица Викторија Робензбург побједница је трке велеслалома у италијанском Сан Виљо ди Маребеу у Свјетском купу. Микаела Шифрин, прва у укупном пласману, остала је без пласмана, након пада већ у првој вожњи.
Викторија Ребензбург - Фото: ТАНЈУГ
Викторија РебензбургФото: ТАНЈУГ

Робензбург је до побједе стигла након трећег мјеста у првој вожњи, а на крају су јој у леђа гледали Норвежанка Рагнилд Мовинкел и Италијанке Федерике Брињоне.

Њемица је побиједила 16. пут у каријери у СК, а трећи пут у сезони (Зелден, Килингтон) за прво мјесто у генералном поретку велеслалома са 37 поена испред Шифрин, која је и даље убједљиво прва у укупном пласману СК са 843 више од Робензбург.

Шифрин је без пласмана остала већ у првој вожњу, изгубила је контролу над унутрашњом скијом приликом обиласка једне капије на изузетном стрмом дијелу стазе и пала, али је прошла без повреде.

"Дешава се. Једна од ствари на којима сам радила је пребацивање највећег дијела притиска на спољну скију да не бих прошла овако", рекла је Американка.

Она је пропустила супервелеслалом у суботу у Кортини Дампецо како би се концентрисала на ову трку, али је сада први пут послије шест година пропустила две у низу.

Наредног викенда на програму су још двије техничке дисциплине у Швајцарској, а онда се скијашки свијет сели у Пјонгчанг гдје 9. фебруара почињу Зимске олимпијске игре.

Извор: Независне новине