latinica  ћирилица
23/01/2018 |  15:34 | Аутор: РТРС

Нове оптужбе у Парламенту ФБиХ

Опозиционе странке у Парламенту Федерације БиХ /ФБиХ/ оптужиле су СДА и ХДЗ БиХ за неодржавање данашње ванредне сједнице Представничког дома, која је била сазвана на иницијативу СДП БиХ и ДФ-а.
Парламент ФБиХ - Фото: РТРС
Парламент ФБиХФото: РТРС

Ванредна сједница овог дома, на којој је требало да буде расправљано о Приједлогу закона о изборним јединицама и броју мандата у Парламенту ФБиХ, није одржана због недостатка кворума, након чега је опозиција одржала ванредну конференцију за новинаре у Сарајеву.

Посланици опозиције тврде да би законом који је био предложен биле отклоњене евентуалне постизборне блокаде у провођењу изборних резултата, првенствено кад је ријеч о попуњавању делегатских клубова у Дому народа федералног Парламента, пренијели су федерални медији.

Нагласили су да понуђени закон остаје и даље у процедури, односно да ће они инсистирати на његовом усвајању у Парламенту.

Шеф посланичког клуба СДП-а Елвир Карајбић рекао је да СДА и ХДЗ заједно урушавају ФБиХ, док је шеф Клуба посланика ДФ-а Џенан Ђонлагић навео да је ријеч о "политичком кукавичлуку СДА", јер је она, како је додао, "између државе и ХДЗ-а, изабрала ХДЗ".

Извор: СРНА