latinica  ћирилица
22/01/2018 |  16:15 | Аутор: РТРС

Марковић: Незадовољни службеници МИП-а траже нову истрагу о раду министарства

Група незадовољних службеника Министарства иностраних послова БиХ упутила је писмо посланику СНСД-а у Парламенатрној скупштини БиХ Милици Марковић у којем траже формирање нове истражне парламентарне комисије која би извршила увид у рад овог министарства.
Милица Марковић - Фото: РТРС
Милица МарковићФото: РТРС

"Добила сам синоћ циркуларно писмо у којем се група незадовољних службеника МИП-а БиХ жали на рад и понашање министра Игора Црнатка. У писму су таксативно набројане све злоупотребе министра у погледу именовања и постављења, али и других злоупотреба", рекла је Марковићева Срни.

Она сматра да је писмо незадовољних службеника МИП-а само дио материјала који указује на бахатост Црнатка на позицији министра иностраних послова БиХ.

"Познато је да је истражна комисија Парламентарне скупштине БиХ саслушавала и испитивала министра Црнатка у погледу трошења буџетских средстава на разноразна путовања, без икакве користи за ову земљу", рекла је Марковићева.

Она је навела да ће министар Црнадак сигурно одговарати када прођу избори и када више не буде на позицији министра иностраних послова.

"Када прођу избори и када Црнадак више не буде био министар онда ће се тек открити истина о томе шта је радио за вријеме свог мандата и мислим да ће то бити врло лоша прича о њему", додала је она.

Марковићева је рекла да ће по повратку у БиХ настојати да прибави још неке додатне информације о писму службеника МИП-а али и дјеловања министра како би то питање покренула у Парламентарној скупштини БиХ.

Привремена истражна комисија Дома народа Парламентарне скупштине БиХ саслушала је 18. октобра прошле године у Сарајеву министар иностраних послова БиХ Игора Црнатка о прибављању информација о спољнополитичком статусу БиХ.

Извор: Срна