latinica  ћирилица
22/01/2018 |  16:05 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Кинези одушевљени Олимпијским центром Јахорина (ВИДЕО)

Припреме спортиста из Кине, али и искуства Олимпијског центра Јахорина у организацији великих спортских такмичења били су у фокусу данашњих разговора делегације кинеског града Тјенђина са руководством Олимпијског центра и ресорним министрима Српске.
Кинези - Јахорина - Фото: РТРС
Кинези - ЈахоринаФото: РТРС

Своје одушевљење виђеним на Јахорини, њеним богатим искуством олимпијаде из 1984. године, као и условима за развој зимских спортова и припреми спортиста, гости из Кине нису крили.

Ли Кемен, директорка Управе за спорт Тјенђина истакла је да види заиста широку перспективу за будућу сарадњу.

"Као што су рекли министри 2022. године желим да позовемо ваше стручњаке, скијаше да дођу код нас" казала је Кеменова. 

Посјета кинеске делегације велико је признање за наше знање, искуство, рад и труд, истичу у Олимпијском центру Јахорина.

"Ми ћемо се потрудити да максимално помогнемо колегама у Кини у припреми ски центара", истакао је Ддректор ОЦ Јахорина Дејан Љевбаић.

Гости из Кине заинтересовани су да њихови спортисти долазе на припреме на Јахорину, посебно у свјетлу чињенице да ће Кина бити организатор зимских олимпијских игара 2022. године.

Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма Републике Српске задовољни су оним што су представили.

"Брзо ће се успоставити контакти са ОЦ Јахорина, тражиће да им се достави понуда за припреме спортиста" рекао је Глухаковић.

Мнистар омладине, породице и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић навела је да је Јахорина позната као дестинација гдје могу да се обучавају врхунски спортисти.

Домаћини су позвали госте из Кине да сљедеће године присуствују ЕЈОФ-у.