latinica  ћирилица
22/01/2018 |  14:18 | Аутор: РТРС

ПДП: Неопходно да правосуђе буде професионално

Партија демократског прогреса сматра да је неопходно да правосуђе буде професионално, те да борбе против криминала и корупције нема све док је правосуђе под политичком контролом.
ПДП -
ПДП

Да функционери Савеза за промјене имају било какав утицај на правосуђе, кажу у ПДП-у, многе афере не би биле заташкане, већ би биле откривене, а кривци би за њих одговарали.

"Изјава предсједника СНСД-а Милорада Додика у којој је функционере Савеза за промјене оптужио да су одговорни јер се на челу Тужилаштва и Суда БиХ не налазе Срби обично је лицемјерје, јер је општепознато под чијом је контролом правосуђе и у Републици Српској и у БиХ", саопштено је из ПДП-а.

Из ове странке питају "како је могуће да пред правосуђем БиХ до сада нису одговарали једино СНСД-ови функционери и како је могуће да само у Републици Српској нема обрачуна са криминалом и корупцијом".

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да Срби у заједничким институцијама и органима нису заступљени на многим мјестима која би требало да им припадају, што је резултат поданичке политике представника Републике Српске у власти на нивоу БиХ.

Одговарајући јуче на питање новинара у Бањалуци да ли мјесто главног тужиоца БиХ треба да припадне Србима, Додик је рекао да је то питање за представнике Републике Српске у заједничким институцијама БиХ.

Извор: СРНА