latinica  ћирилица
22/01/2018 |  14:06 | Аутор: РТРС

"Вијест да ће бити објављени детаљи истраге није истинита"

Канцеларија главног косовског тужиоца Шућрија Суље негирала је да ће на конференцији за медије објавити досадашње резултате истраге убиства Оливера Ивановића.

Подсјећамо, РТС је у петак, позивајући се на приштинске медије, пренио наводне ријечи Суље да ће конференција за медије бити одржана у понедјељак, тј. данас.

Како су навели, "он је рекао да ће бити објављени снимци сигурносних камера, детаљи о запаљеном аутомобилу, као и форензички докази".

Међутим, Радио КиМ сада преноси деманти Суљине канцеларије, јавља Танјуг.

"Вијест да ће конференција за штампу бити одржана у току дана није истинита", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће медији о датуму одржавања конференције бити обавијештени путем званичне мејл адресе државног тужиоца.

Лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда Оливер Ивановић убијен је у уторак испред сједишта странке у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Ивановић је погођен са шест метака, а полиција је током истраге пронашла запаљени аутомобил "опел астра" који су, наводно, користили нападачи.

Подсјећамо, Ивановић је неколико дана прије убиства рекао за Срну да се плаши могућег атентата, док је у интервјуу за Време истакао да се у Косовској Мотровици јак осјећај угрожености и страха код народа, а да се људи "не боје Албанаца, већ Срба".

Ивановићу су прошле године запалили приватни аутомобил, а 2005. године под његов службени аутомобил је била подметнута бомба. Из његове странке иступила су четири члана због застрашивања, како је тада објашњено, током кампање за локалне изборе одржане на Косову пред крај прошле године.

Извор: Агенције