latinica  ћирилица
22/01/2018 |  11:14 | Аутор: РТРС

Говедарица: Праве се спискови неподобних Срба

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да има сазнања да се у Републици Српској праве, како каже, одређени спискови неподобних Срба.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

- У питању су људи који долазе из сфере политике под број један, под број два у питању су угледни грађани који не подржавају политику СНСД-а и под број три на списковима ће бити таргетирани активисти опозиционих политичких партија - тврди Говедарица.

Он је за сарајевски портал Вијести навео да је послије завршених локалних избора 2016. године, предсједник СНСД-а Милорад Додик, између осталог, рекао да та политичка организација "припрема 'црну књигу' у којој ће се наћи многа имена из опозиционих политичких партија, али исто тако и нека имена његове политичке партије која су изневјерила његова очекивања".

- Већ тада је било јасно да Додик има намјеру да се обрачунава на један више него груб политички начин са својим политичким неистомишљеницима - рекао је Говедарица и додао да је Додик тада саопштио јавности да ће "ту врсту борбе водити из институција система".

Предсједник СДС-а сматра да је Министарство унутрашњих послова Српске полуга са којом он жели да се обрачунава са политичким неистомишљеницима, те да је тада постало јасно у којем правцу ће то ићи.

- Према томе, дефинитивно је у питању један нови приступ према опозиционим политичким партијама, а то значи да су видљиве двије ствари - стварање притиска на политичке противнике од режима и са друге стране изазивање страха код сваког обичног човјека у Републици Српској - мишљења је Говедарица.

Извор: СРНА