latinica  ћирилица
21/01/2018 |  11:03 | Аутор: РТРС

Стефановић: Нема размјене података са Приштином о убиству Ивановића

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да МУП-Србије није званично ништа добио од приштинских истражних органа у вези са убиством Оливера Ивановића.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

Он каже да се чини да приштински органи истрагу о убиству Ивановића успоравају или да недовољно брзо поступају јер је пласирано много дезинформација.

"Видећемо шта ће они саопштити сутра, ја бих волео да они пронађу било шта што би могло да дође до брзог откривања починилаца, али, не охрабрују ни поруке, ни чињења, односно нечињења на терену. Не охрабрује ништа од тога", рекао је Стефановић за Телевизију "Пинк".

Он је указао да, према информацијама из Приштине, више није сигурно - да ли је пуцано из возила у покрету, или није, да ли је био један, или два аутомобила.

"Шта је са снимцима са камера који постоје, не само на тој, него и на околним зградама, да видимо шта се по томе ради", рекао је Стефановић.

Он је истакао да српски органи могу да помогну истрази, али да приштинска страна на то још не пристаје.

"Ево прошло је већ много дана и од наших захтева, видели сте одговор приштинске стране, председника њихове владе, у којима се јасно каже да се српским истражним органима неће дозволити учешће у том процесу", рекао је Стефановић.

Он је поновио да Србија тражи да њено Тужилаштво, полиција, безбједносне службе буду укључени у истрагу, да би се размјеном информација, помогло да брзо буду откривени починиоци и налогодавци убиства Ивановића.

Приштински тужилац Шућри Суља, који у Косовској Митровици води истрагу о убиству лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића, најавио је у петак, 19. јануара, да ће сутра бити објављени први резултати истраге, укључујући снимке безбједносних камера, детаље о запаљеном аутомобилу и форензичке доказе.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је 16. јануара испред сједишта странке у Косовској Митровици.

Извор: СРНА