latinica  ћирилица
21/01/2018 |  08:29 | Аутор: РТРС

НБА: Вулвси добили Торонто, Теодосић и Бјелица солидни

Минесота Тимбервулвси су побиједили Торонто Репторсе, један од најбољих тимова источне конференције НБА лиге са 115:109 у ноћи између суботе и недјеље.
Вулвси добили Торонто, Теодосић и Бјелица солидни - Фото: ТАНЈУГ
Вулвси добили Торонто, Теодосић и Бјелица солидниФото: ТАНЈУГ

Екипа Немање Бјелице се радовала побједи док су Лос Анђелес Клиперси Милоша Теодосића поражени тек пети пут кад за њих игра плеј Србије.

Од Клиперса су били бољи Џезери из Јуте са 125:113. У побједи Минесоте је у први план искочио Ендрју Вигинс.

Једна од главних звијезда екипе Џими Батлер није играо због повреде, суперталентовани Карл Ентони Таунс је ушао у проблем с фауловима и Минесота није била у доброј позицији против тима који је други на Истоку иза Бостон Селтикса.

Вигинс је током првог полувремена готово сам држао свој тим у игри, али је прве поене за Минесоту послије офанзивног скока постигао Бјелица. Он је поентирао за 2+1 и до краја постигао укупно осам поена уз шест скокова и нешто слабији шут из игре 3/9.

У наставку су Вулвси углавном водили, али су побједу довели у питање кад је Торонто направио серију 11:0 и тројком Дерозана преузео вођство 106:104. Вигинс је још једном повукао своју екипу и Минесота је побиједила 30. пут ове сезоне.

Вигинс био најбољи код побједника са 29 поена, док је у Репторсима бриљирао Кајл Лаури рекордом сезоне од 40 поена (14/25).

Минесота је четврта на Западу иза Голден Стејта, Хјустона и Сан Антонија са 30 побједа и 18 пораза, док је Торонто други на Истоку са скором 31-14.

Слично као и Бјелицу, ни Милоша Теодосића није служио шут у поразу Клиперса од Јуте за коју је одличну партију приказао Донован Мичел (23 п). Џезери су до полувремена погодили скоро двије трећине шутева и водили 76:59.

Теодосић је постигао осам поена и имао четири асистенције, али је погодио тек три шута из 11 покушаја, а већина их је дошла споља, чак осам.

Некада препознатљиво лице у Евролиги - Џо Инглс је убацио рекорд каријере у НБА 21 поен за Јуту, а Руди Гобер 16.

Клиперсе је још једном предводио "Свит Лу" Вилијамс који је имао 31 поен. Блејк Грифин је убацио 25.

Управо је Вилијамс добром игром, крађама и контрама помагао Клиперсима да се врате у игру и смање велику предност ривала с полувремена. Поставио је и рекорд франшизе са десет украдених лопти и био близу трипл дабла јер је имао и седам скокова.

Клиперси послије овог пораза имају скор 23-22, а Јута 19-27. Први су осми, а други десети на Западу.

Извор: Б92