latinica  ћирилица
20/01/2018 |  17:42 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Студенти припремају јавне кампање о социо-економским реформама (ВИДЕО)

Студенти осам јавних универзитета,односно 14 факултета из БиХ уз помоћ својих академских ментора и експерата припремају јавне кампање о перцепцији младих о социо-економским реформама.
Студенти - пројекат - Фото: РТРС
Студенти - пројекатФото: РТРС

Ријеч је о пројекту "ЕУ за тебе" канцеларије специјалног представника Европске уније у БиХ која другу годину ангажује студенте из цијеле БиХ у промоцији питања значајних за ЕУ интеграције.

Студенткиње и студенти са најбољим оцјенама чине тим Економског факултета из Бањалуке у пројекту “ЕУ за тебе”.Задатак им је да осмисле и израде јавне кампање у којима ће представити своја мишљења о реформама, значају интеграције у Европску унију и промјенама у друштву у контексту будућег чланства. 

Креативним порукама студенти желе охрабрити младе да препознају проблеме у друштву и више учествују у њиховом рјешавању као и доношењу одлука.

Чињеница да су побједници прошлогодишњег пројекта били студенти Економског факултета из Бањалуке са кампањом о покретању властитог посла додатан је подстицај, мада новом тиму не недостаје енергије ни мотивације.

Радећи са професорима надају се да ће и ове године добити прилику да своју кампању представе и у институцијама Европске уније као што су њихове колеге прошле године током студијског путовања у више европских градова и сусрета са европским комесаром за образовање, културу, младе и спорт.

Знање који студенти показују учешћем на овим и сличним пројектима требало би да прати и улагање у образовање и науку.Тиме би имали боље резултате у економији,ал ии другим областима друштва.