latinica  ћирилица
20/01/2018 |  13:52 | Аутор: РТРС

СДС: Задатак Владе је да омогући УКЦ-у неопходне услове за функционисање

Српска демократска странка /СДС/ саопштила је данас да је задатак Владе Републике Српске, као оснивача Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске, да омогући све потребне услове како би ова институција несметано радила и пружала адекватне здравствене услуге грађанима Српске.
СДС - Фото: илустрација
СДСФото: илустрација

"Поводом изјаве да је Влада Републике Српске поклонила пет инкубатора Клиници за дјечије болести у Бањалуци, Српска демократска странка подсјећа премијерку Жељку Цвијановић да је институција на чијем челу се налази оснивач Клиничког центра и да у том својству набавку опреме за клинике у Клиничком центру не може сматрати донацијом", наводи се у саопштењу из СДС-а.

У саопштењу се додаје да дефинисање набавке пет инкубатора за Клинику за дјечије болести у Бањалуци као донације Владе Републике Српске СДС сматра "као покушај дезинформисања јавности".

"Позивамо премијерку да умјесто хваласања нечим што би требало да буду редовне активности Владе Републике Српске, одговори грађанима на који начин Влада планира да санира дуг Клиничког центра који данас износи 267 милиона КМ", додаје се у саопштењу.

У СДС-у тврде да је "очигледно да је за Жељку Цвијановић једини начин управљања дугом Клиничког центра ново задуживање о чему свједоче и најаве новог кредита од 55 милиона КМ", те да "ни руководство а ни Влада не знају како да управљају највећом здравственом установом у Републици Српској".

Извор: СРНА