latinica  ћирилица
19/01/2018 |  12:19 | Аутор: РТРС

Оптужени за покушај тешког убиства и тешку крађу пуштени да се бране са слободе

Бањалучки Окружни суд је након једномјесечног притвора пустио да се бране са слободе осумњичене за покушај тешког убиства и тешку крађу Данијел Давидовић /19/ и Жељан Симић /20/, речено је у овој правосудној институцији.
КПЗ Бијељина - Фото: РТРС
КПЗ БијељинаФото: РТРС

Одлуку је донијело Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Рјешењем суда осумњичени Давидовић је обавезан да се сваког понедјељка јавља командиру или лицу које он одреди унајближе полицијске станице, уз обавезну контролу свака два мјесеца да ли је примијењена мјера још потребна, а осумњичени Симић се пушта да се брани са слободе без обавезе јављања у полицијску станицу.

Осумњичени су током ноћи, 18. и 19. децембра у Дервенти са паркинг простора стамбене зграде украли аутомобил "фолксваген пасат", након чега су тим возилом проузроковали саобраћајну незгоду испред граничног прелаза у Броду, а потом се удаљили према Дервенти.

Полицијска патрола у мјесту Горње Колибе уочила је и покушала да заустави возило, које је ударило у полицајца Полицијске станице Дервента. Полицајац је теже повријеђен, а возило се након удара у бетонски стуб зауставило, те су осумњичени ухапшени.

Извор: СРНА