latinica  ћирилица
19/01/2018 |  10:33 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Приједорчанин на хармоници побрао бројне награде (ВИДЕО)

Претходна година, за младог Приједорчанина, хармоникаша Александра Дринића, била је више него успјешна.
Хармоникаш из Приједора - Фото: РТРС
Хармоникаш из ПриједораФото: РТРС

Поред многих награда које је освајао у градовима широм свијета, Александар је један од студената који је одликован поводом Дана Републике Српске.

Приједорчанина Александра Дринића отац је са свега осам година уписао у музичку школу, ни не слутећи да ће већ у дјечачким данима постати велики заљубљеник у музику. Двадесеттрогодишњи Александар данас је један од високошколованих хармоникаша, а пут га је одвео у далеку Русију на магистарске студије.

Александар каже да родитељи и нису мислили да има талента, сматрали су да је то неки вид хобија.

Већ у петом разреду музичке школе Александар је учествовао на бројним републичким и регионалним такмичењима гдје је најчешће освајао прве награде.

"Тада сам прешао на дугметару хармонику и ишао сам на такмичења. Награде су почеле да стижу", истакао је Александар.

Након завршетка студија на музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву, уписао је магистарске студије на руској Музичкој академији "Гњесиних" гдје је успјешно завршио први семестар.

Много је награда, признања и успјеха током школовања овог младог Приједорчанина. Ове године добио је похвалу да најбољи успјех на Музичкој академији затим је услиједила награда "Војин Комадина" за постигнуте резултате и најбољи просјек оцијена.

Добитник је награде Министарства науке и културе за најбољег младог истраживача првог циклуса студија. У његове руке отишла је плакета Универзитета за изузетан успјех током студија на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву. Поводом Дана Републике Српске Александар је добитник Медаље заслуга за народ.

Како би унаприједио знање Александар има велику жељу да се школује и даље. Након магистарских студија планира да у Русији заврши и докторске студије, а након тога, како каже, највећа му је жеља да се након школовања врати у родни Приједор како би стечена знања и искуства преносио на младе генерације.