latinica  ћирилица
19/01/2018 |  08:11 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Котор Варош: За стипендирање студена 70.000 км

Општина Котор Варош издвојиће из буџета за ову годину укупна средства у износу од 70.000 КМ за стипендирање студената.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

Из ове општине је најављено да ће начелник Зденко Сакан почетком фебруара расписати конкурс за студентске стипендије.

Број стипендија одређен је износом намјенски издвојених средстава из буџета општине Котор Варош за стипендирање студената, а од тог броја пет стипендија биће додијељено студентима друге или виших година студија приватних високошколских установа, а преостали износ утрошиће се за додјелу стипендија студентима друге и виших године студија јавних високошколских.

Стипендије у износу од 100 КМ за седам мјесеци биће исплаћене студентима прве године студија који су у средњој школи били "вуковци" или ученици генерације.

Мјесечни износ стипендије од 100 КМ за студенте првог циклуса студија који имају просјек оцјена мањи од осам, као и за све студенте са приватних високошколских установа биће исплаћен за шест мјесеци, а за завршне године студија за пет мјесеци.

Стипендије у истом износу за студенте јавних високошколских установа друге или виших година студија са просјеком оцјена од осам до девет биће исплаћен за седам мјесеци, а за за студенте јавних високошколских установа друге или виших година студија са просјеком оцјена девет и већим биће исплаћен за осам мјесеци.

Извор: СРНА