latinica  ћирилица
18/01/2018 |  21:23 | Аутор: РТРС

Божо Прелевић: Ћирилични потпис убиства Оливера Ивановића

"Убиство Оливера Ивановића је политички мотивисано, могуће је да у позадини стоје криминалне структуре, али је мало вјероватно ријеч о албанском фактору", поручује београдски адвокат Божо Прелевић.
Божо Прелевић (Фото: mc.rs) -
Божо Прелевић (Фото: mc.rs)

"Довољно је само да погледате на шта ових дана личе програм телевизије Пинк и државни таблоиди, па да схватите да убиство Оливера Ивановића може бити само политичко - додаје Прелевић, који је лично познавао и сарађивао са убијеним лидером Грађанске иницијативе СДП.

Према његовим ријечима, Ивановић је указивао на криминал и због тога себе изложио огромним опасностима, јер је сјеверни дио Косова, како оцјењује, елдорадо и сигурна кућа за мафију. Он објашњава да се мафијашке структуре које сарађују са државом, у српским општинама на сјеверу баве веома уносним пословима, на првом мјесту трговином наркотика, али и прањем пара.

"Зато, кад погледате на шта је била усмјерена кампања Ивановићеве странке, уз чињеницу да је и његов кум убијен, а да су људи напустили партију чији је био предјседник због пријетњи, из свега тога видите колико је он био изложен. У овом тренутку доносити закључке ко је то учинио, без икаквих доказа, дјелује неозбиљно, али мој осјећај је да је потпис тог убиства на ћирилици" сматра Прелевић.

Извор: Агенције