latinica  ћирилица
18/01/2018 |  14:06 ⇒ 20/01/2018 | 20:23 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Исполитизовано питање присуства представника организација

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да у скупштинским просторијама није била војна формација, нити наоружани људи и да је исполитизовано питање присуства неке организације /"Србска част"/.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Сва процедура одржавања састанка је на организацији која има право да користи наше просторије, а као госте позвала је неколико представника из организације `Србска част`. Чланови `Србске части` били су у фармеркама, мајицама и прслуцима и нису носили униформе, нити су то људи којима би данас, када би се пријавили, требало забранити боравак у скупштини", рекао је новинарима Чубриловић.

Он каже да Народна скупштина Републике Српске нема сазнања из полиције о људима који су боравили у скупштинским просторијама.

"Они нису били опасност ни за кога, нити је било инцидената. Састанак је био 10. децембра прошле године, а сада, након мјесец дана, се испоставља да је проблем што је неко овдје био", додао је Чубриловић.

Коментаришући посљедње ставове високог представника у БиХ Валентина Инцка о називу Република Српска, Чубриловић је рекао да је Република Српска уставна категорија која је верификована у Дејтону.

"Инцко може прижељкивати шта хоће, али не знам коме могу ићи у прилог изјаве о називу Република Српска", закључио је Чубриловић.

Инцко је за сарајевску ТВ1 изјавио да није коректан назив Република Српска и да 9-ог јануара не може бити обиљежаван Дан Републике.

Извор: СРНА