latinica  ћирилица
18/01/2018 |  13:34 | Аутор: РТРС

Каракаш тражи заштиту од БОРС-а

Милован Каракаш из Дервенте, кога је Кантонални суд у Бихаћу осудио на двије године затвора за ратни злочин, тврди да је невин и тражи заштиту од Борачке организације Републике Српске /БОРС/, јер му се, како је рекао, припрема хапшење.
Милован Каракаш - Фото: СРНА
Милован КаракашФото: СРНА

Каракаш, као демобилисани борац Војске Републике Српске /ВРС/, тражи да у његову заштиту стану сви људи који то желе, као и адвоката који би га добровољно бранио, јер нема новца да га плати.

"Полиција ме већ тражила на адреси становања у Дервенти ради спровођења на издржавање казне затвора у Казнено-поправни завод Добој, а чланови моје породице су им рекли да сам на протесту у Бањалуци", рекао је Срни Каракаш, који неколико да на протестује преко пута бањалучке Градске управе.

Он је поновио да је процес против њега монитаран и да су му угрожена основна људска права - на одбрану, доставу пресуде, право да се саслушају његови свједоци и да се сагледа стварна истина у његовом случају.

Кантонални суд у Бихаћу осудио је Каракаша 19. маја 2017. године на двије године и шест мјесеци затвора, стављајући му на терет ратни злочин над цивилима у Санском мосту 1992. године.

Он је осуђен да је са још тројицом Срба, наводно, физички злостављао Зикрију Бахтића који је при том задобио многобројне повреде због којих није могао да хода, нити да говори.

Извор: СРНА