latinica  ћирилица
18/01/2018 |  13:30 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Парламент Српске 6. фебруара о Приједлогу закона о средњем образовању

Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за 6. фебруар редовну скупштинску сједницу на којој би требало да буде разматран Приједлог закона о средњем образовању.
Бањалука: Народна скупштина - Колегијум - Фото: СРНА
Бањалука: Народна скупштина - КолегијумФото: СРНА

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да би на сједници требало да буде разматран 31 акт, међу којима Приједлог закона о гасу, Приједлог закона о страним улагањима и Приједлог закона о бањама.

"На предложеним дневном реду је осам приједлога закона, 10 нацрта закона и стратегије, међу којима Стратегија за борбу против корупције. Требало би да буду разматране и интерпелације о политици у области здравственог и пензионог система и о политици управљања јавним предузећима у Српској, чији су предлагачи народни посланици", изјавио је новинарима Чубриловић након сједнице Колегијума.

Он је нагласио да би извјештај о раду Инвестиционо-развојне банке Републике Српске за 2015. и 2016. годину требало да буде разматран на сједници Народне скупштине Републике Српске која ће бити одржана крајем фебруара или почетком марта и да на сједници Колегијума није било ријечи о заједничкој декларацији Србије и Српске.

Говорећи о именовању главног ревизора Републике Српске, Чубриловић је рекао да је формирана скупштинска Комисија која се бави овим питањем и да би требало да одржи сједницу 1. фебруара.

Редовна скупштинска сједница заказана је за 6. фебруар у 10.00 часова.

Извор: СРНА