latinica  ћирилица
18/01/2018 |  13:07 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Швајнштајгер остаје у Чикаго Фајеру

Легендарни њемачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер остаће у Чикаго Фајеру јер је потписао нови уговор, објавио је клуб који са клупе води српски тренер Вељко Пауновић.
Бастијан Швајнштајгер представљен у тиму Чикага - Фото: Screenshot
Бастијан Швајнштајгер представљен у тиму ЧикагаФото: Screenshot

Швајнштајгеру су крајем прошле године истекле обавезе према том МЛС лигашу, али је послије дужег размишљања одлучио да продужи сарадњу до краја 2018.

"Срећан сам што сам продужио уговор са Чикагом, настављамо оно што смо започели. Прошла година је била јединствена за мене, али не и комплетна јер нисмо дошли до трофеја. Ипак, сигуран сам да наредна сезона може бити јако успјешна за нас. Свиђа ми се град, клуб и једва чекам да кренемо опет са утакмицама", рекао је Швајнштајгер за клупски сајт.

Супруг бивше српске тенисерке Ане Ивановић у САД је дошао прошлог марта из Манчестер Јунајтеда и дао велики допринос Чикагу да заврши као трећи у Источној конференцији, прије него што је елиминисан у првом колу плеј-офа.

Детаљи нове сарадње нису објављени, док је у прошлој 33-годишњи фудбалер зарадио 5,4 милиона долара.

Швајнштајгер је током каријере играо још за минхенски Бајерн са којим је освојио осам титула Немачке и Лигу шампиона, а са националним тимом Мундијал у Бразилу 2014. године.

Извор: РТС, Танјуг