latinica  ћирилица
18/01/2018 |  11:05 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Дом седмочлане породице Петровић испуњен радошћу и срећом (ВИДЕО)

Тридесетједногодишњи Владимир и двадесетосмогодишња Наташа имају петоро дјеце. Најстарија Лара има девет година, а најмлађи Никола тек три седмице. Њихов дом испуњен је радошћу и срећом.
Породица Петровић - Фото: РТРС
Породица ПетровићФото: РТРС

Владимир и Наташа Петровић у брачну заједницу ступили су 2009. године. Од тада до данас влада брачна идила. За девет година добили су чак петоро потомака, што је у данашње вријеме, признаћете, позитивно изненађење, јер мало се ко одлучује за више дјеце. 

"Ја волим дјецу, а мој деда је имао седмеро њих. Четири сина и три кћерке и тако њега сам највише волио. Прелијепо је имати пуно дјеце. Кад смо сви у кући ту, заједно кад смо сви на окупу", рекао је Владимир Петровић.

"Тек кад их добијете осјетите срећу и шта значи имати дјете. Оно кад вам неко каже кад добијеш своје, видјећеш шта то значи", изјавила је Наташа Петровић.

Владимир је возач камиона, па је често на путу. Ипак, слободно вријеме проводи у игри и дружењу са својим малишанима. Жао му је што супрузи не може више да помогне око дјеце, јер је на њој највећи терет, али, како истиче, то је слатки рад. Најважнија је добра организација, а ни помоћ бака и дједова не изостаје. 

"Организација, помоћ имамо бабе и деде кад треба причувају их. Хоће да иду и са бабама и дедама. Организовани смо", додала је Наташа.

Најмлађи Никола у породицу је дошао прије само три седмице. Најстарија Лара је мамина десна рука, па се због тога некада прави важна, у шали каже Наташа. Иако је само Владимир запослен, Петровићи се не жале. 

"То је данас у ово вријеме. Мало породица се одлучује за више дјеце, због финансија, запослења, али то је ипак срећа, битно је да су здрави. Све друго долази, уз труд вољу жељу дође само", каже Наташа.

"У Републици Српској се може живјети. Овако чак и вишечлана породица као ми. Ништа нам не фали и све имамо.  Највећа срећа су ми дјеца", истакао је Владимир.

Пуна кућа, дјечији смијех и плач, дио су свакодневнице породице Петровић. Радости и среће у њиховом дому не недостаје и никада није досадно. 

И двогодишњи Лука је желио разговарати с нама, а у овом случају и да преузме улогу новинара. Једини који није разумио чему толико гужва у кући био је најмлађи Никола, али и њему ће ускоро бити све јасно, нарочито када буде схватио колико је богат, јер има браћу и сестре. Све у свему, рецепт за породичну идилу је јасан, мање изговора више потомака, а баш као што кажу наши домаћини, битно је само здравље, уз вољу и труд, све остало доћи ће само.