latinica  ћирилица
17/01/2018 |  20:32 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Изведена представа Московског циркуса на леду (ФОТО)

Чланови свјетски познате трупе Московског циркуса на леду вечерас су у бањалучкој Спортској дворани "Борик" извели спектакуларан и богат репертоар у оквиру нове европске турнеје.
Циркус на леду - Фото: СРНА
Циркус на ледуФото: СРНА

Представу је организовао Фестивал словенских култура, чији је представник Миленко Бугарчић рекао  да Циркус први пут гостује у Републици Српској.

"Артисти Московског циркуса на леду до сада су наступили пред 200 милиона гледалаца у свијету и у више од 50 земаља", навео је Бугарчић.

Балет на леду (Фото:З.Талић/Facebook)

Он је истакао да је ријеч о представи за цијелу породицу, не само за дјецу.

"Веома смо задовољни што смо и Републику Српску ставили на мапу европске турнеје овог циркуса", нагласио је Бугарчић.

Он је додао да су чланови овог циркуса претходних дана наступили у три града у Србији - Београду, Новом Саду и Чачку, те да је Фестивал словенских игара у Српској у новембру прошле године организовао концерт Академског ансамбла пјесама и игара руске армије "Александар Васиљевич Александров".

"Желим због тога посебно да захвалим бањалучкој публици, граду Бањалука и људима из Српске на изузетном дочеку. Били смо примљени код предсједника Српске Милорада Додика, када је Ансамбл одликован", рекао је Бугарчић.

Атрактивној циркуској представи руских артиста вечерас су присуствовали бројни Бањалучани и посјетиоци из других градова.

Балет на леду (Фото:З.Талић/Facebook)

Током представе изведене су и тачке на клизаљкама висине 60 центиметара.

Програм Циркуса прилагођен је извођењу на леду, уз све елементе акробатике на клизаљкама, пратећих садржаја, спектакуларних свјетлосних ефеката и костима, динамичких и вртоглавих циркуских тачака на леду и на трапезу, као и кловновских и жонглерских скечева због чега га упоређују са најпознатијим свјетским циркусом - канадским "Цирqуе Ду Солеил".

Московски циркус на леду, који је оформљен 1964. године, и данас примјењује стандарде потребне за спектакуларно извођење представа овакве врсте.

Чланови овог циркуса завршили су циркуску академију у Русији.

Извор: СРНА