latinica  ћирилица
17/01/2018 |  18:20 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Требиње на јесен богатије за најмодернији базен (ВИДЕО)

Изградња затвореног базена у Требињу која је почела у марту прошле године тече у складу са планираним роковима.
Изградња базена - Фото: РТРС
Изградња базенаФото: РТРС

Када буде завршен, базен у Требињу биће једини на простору неколико држава који ће испуњавати апсолутно све стандарде Међунардоне пливачке федерације. Планирано је да базен буде завршен до јесени ове године.

Објекат укупне површине 5.000 метара квадратних обухватаће 50-метарски и 25-метарски базен, пословни дио и ресторан, гледалиште за око 600 посјетилаца, те собе и апартмане.

Како у Требињу грађевинска сезона траје током цијеле године, радови теку без прекида. Према ријечима Слободана Ратковића, шефа надзора ХЕ на Требишњици, до сада је завршено 80 одсто грађевинских радова.

Већ у фебруару требало би да почне постављање инсталација. Сви радови изводе се по најсавременијим стандардима за објекте ове врсте, па би требињски базен могао да угости и престижна међународне пливачка такмичења, а домаћи пливачи након неколико деценија чекања добиће прави простор за тренирање.

Директор ЈУ Базени Зоран Чучковић рекао је да је већ исказано интересовање за Омладинско првенство, а репрезентација Србије је изразила жељу да овдје дође на припреме.

Укупна инвестиција процијењена је на око 10 милиона марака, а инвеститор је предузеће Хидроелектране на Требишњици.