latinica  ћирилица
17/01/2018 |  17:23 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Бијељина још без спортске дворане (ВИДЕО)

Већ годинама у Бијељини постоји потреба за изградњом спортске дворане која, према ријечима надлежних, није у плановима ни ове године. Зато ће бити издвојено 150.000 КМ за реновирање два објекта у којима се одржавају тренинзи спортских екипа, а којој је одавно потребна адаптација.
Објекат - Фото: РТРС
ОбјекатФото: РТРС

Једину спортску градску дворану у Бијељини користе три средње школе, а након наставе и неколико спортских клубова. С обзиром на то, да није реновирана више од 15 година, на граници је условности за одржавање тренинга и утакмица.

Одбојкаш Душан Перишић каже да је дворана дотрајала, јер је пропао паркет, а било какве падавине додатно погоршавају стање, јер кров прокишњава.

И сала Соколског друштва користи се за тренинге млађих категорија, а један њен дио и као канцеларијски простор. Овој згради такође је неопходно комплетно реновирање.

Тренер Мирослав Мићић каже да је у оваквим условима тешко загријати оволики простор и да су због тога повећани трошкови за струју.

Новца за изградњу нове спортске довране нема, а из буџета града ће у овој години бити издвојено 100.000 КМ за спортску дворану, а 50.000 КМ за Соколски дом.

Младен Петровић, директор Дирекције за изградњу и развој Бијељине, каже да је потребно прво санирати кров, а затим паркет. Ради побољшања енергетске ефикасности требало би промијенити и дио столарије.

Када је ријеч о санацији Соколског дома, сматра да ће прво урадити фасаду, а затим санирати кровну конструкцију за коју је  урађен пројекат.

Спортску градску дворану, осим три средње школе, за тренинге користи пет-шест спортских клубова који очекују да након реновирања имају знатно боље услове него до сада. Зграда Соколског друштва у Бијељини саграђена је 1932. године и под заштитом је Републичког завода за заштиту културно историјског и природног насљеђа.