latinica  ћирилица
17/01/2018 |  17:04 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

Бањалучани одали почаст Оливеру Ивановићу

У Храму Христа Спаситеља у Бањалуци данас је служен помен убијеном лидеру Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливеру Ивановићу.
Бања Лука: Помен Оливеру Ивановићу - Фото: РТРС
Бања Лука: Помен Оливеру ИвановићуФото: РТРС

Помен, који је организовао Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији, служило је свештенство Српске православне цркве Епархије бањалучке.

"Ивановић је био велики човјек и у знак сјећања одлучили смо да му дамо помен у Бањалуци. Био је јако паметан, образован и најснажнија српска личност у посљедњих двадесет година на Космету", рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је уочи помена рекао да је смрћу Ивановића много изгубио српски народ на Косову и Метохији, као и цијелој Србији и Српској.

"Јако је волио Српску, а током посљедњег сусрета причали смо политици, али и животу. Његова супруга Милена тада је рекла да би највише вољела да не живи на Косову и Метохији јер се тамо не осјећа добро", казао је Арлов.

Он је додао да је Ивановић био визионар, демократа и принципијелан у ономе што ради.

"То га је и одржало док је три године био неправедно притворен и када је штрајковао глађу, имајући визију опстанка Срба на Космету", истакао је Арлов.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић је рекао да је Ивановић био један од цивилизованих, паметних и племенитих људи.

"Такви добри људи обично претпре неко страдање. Нажалост, Оливер је изгубио живот и изражавам велико саучешће породици убијеног и свима који су га поштовали", наводи Николић.

Служењу помена Оливеру Ивановићу присуствовао је директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, те бројни грађани.

Предсједник Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је јуче у сјеверном дијелу Косовске Митровице испред канцеларије његове странке.

Извор: СРНА