latinica  ћирилица
17/01/2018 |  16:54 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Црнадак: Иванић кандидат за предсједника Српске или члана Предсједништва БиХ

Младен Иванић, почасни предсједник ПДП, биће дефинитивно кандидат ове партије или за предсједника Републике Српске или за српског члана Предсједништва БиХ, потврдио је за Новости Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а, и додао да ће се у наредних неколико мјесеци, послије разговора унутар СзП, тачно знати за коју функцију ће Иванић бити кандидат.
Црнадак - Иванић - Фото: РТРС
Црнадак - ИванићФото: РТРС

- Истраживања која су рађена у посљедње вријеме показују да је Младен Иванић најпопуларнији политичар на опозиционој страни. Међутим, што се тиче одлуке о томе ко ће, поред њега, бити званични кандидати, и за коју функцију, она ће бити донесена заједнички послије састанка чланица Савеза за промјене, а ту, прије свега, главну ријеч имају СДС, ПДП И НДП - каже Црнадак.

Он очекује да послије одлуке СзП о два кандидата за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва комплетна опозициона структура и велика већина јавности стану иза два кандидата СзП, и да ће то бити полазна основа за побједу опозиције на изборима.

Иначе, у Савезу за промјене још траје лицитација у вези са именима од стране СДС, као најјаче карике у СзП, и о томе која ће кандидатура припасти овој партији, пишу Новости.