latinica  ћирилица
17/01/2018 |  16:34 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Шамчани задовољни радом одјељења Основног суда (ВИДЕО)

У Шамцу је у јулу прошле године почело да ради одјељење Основног суда Модрича, у којем грађани општина Шамац, Доњи Жабар и Пелагићево рјешавају проблеме из области грађанског и кривичног права.
Шамац - одјељење Суда - Фото: РТРС
Шамац - одјељење СудаФото: РТРС

У одјељењу се одржавају рочишта, припремни и главни претреси, што је допринијело ефикаснијем раду Суда Модрича и бржем рјешавању спорова.

Рад одјељења Суда организован је три дана у седмици када се заказују рочишта, док грађани у писарници могу да обаве све административне послове, без потребе да путују у Модричу или Добој.

Грађани су задовољни радом одјељења, јер, како кажу, сада не морају да због једне потврде или нечег сличног путују у сусједне градове.

У протеклих шест мјесеци одржано је 250 рочишта, што је знатно унаприједило ефикасност рада Основног суда Модрича.

Предсједник Основног суда Модрича Винко Миладиновић рекао је да је тај суд сада растерећен, јер су странке долазиле у Модричу на рочишта, а сада се рочишта одржавају и у Шамцу. 

- Нормално, то су предмети на истом нивоу Суда у Модричи, с тим што се сада одржавају у Шамцу - навео је Миладиновић.

- Овакав вид активности Суда са оваквим уредовним данима нам помаже, а посебно грађанима да не морају да губе вријеме и праве трошкове одласком у Модричу, и то не једном, некада и више пута, зависно од предмета - сматра Мирко Лукић, адвокат из Шамца.

Зграда Суда била је знатно оштећена у поплавама 2014. године, али је обновљена донацијом Владе Норвешке. Министарство правде, Основни суд у Модричи и опшина Шамац прошле године су обезбиједили све услове за почетак рада одјељења Суда у Шамцу.