latinica  ћирилица
17/01/2018 |  16:16 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Вучићу одобрена посјета Косову

Предсједнику Србије Александру Вучићу одобрена је посјета Косову, објавио је Радио Слободна Европа.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Јетљир Зуберај, шеф кабинета косовског министра спољних послова и замјеника премијера Беџета Пацолија, потврдио је за тај радио да је Александру Вучићу одобрен захтјев да посјети Косово.

“На основу захтјева који је предсједник Србије поднео институцијама Републике Косова о посјети Косову, ми смо му издали дозволу и очекујемо да ће се понашати добро и поштовати правила дозволе током боравка у Републици Косово“, рекао је Зуберај.

Вучић је поднио захтјев да посјети Косово у суботу и недјељу, 20. и 21. јануара.

Из Вучићевог кабинета у уторак је саопштено да ће Вучић прво посјетити Косовску Митровицу, Грачаницу и Лапље Село "како би био и разговарао са Србима на Косову и Метохији".

Подсјећамо, Вучић је раније изјавио да је убиство Оливера Ивановића терористички акт и да ће се Србија према том акту тако и односити.

“Починиоци овог акта биће ухваћени, ако их не пронађу они који то морају да учине, учинићемо ми“, навео је Вучић.

Како је рекао, на сједници Савета је договорено и упућено је писмо органима Еулеxа и Унмика са захтјевом да државни органи Републике Србије учествују у спровођењу истраге на територији Косова и Метохије.

“Зато што смо уверени да би то значило и откривање истине о убиству Оливера Ивановића. Пронаћи ћемо убицу или убице. Немам овлашћења да у овом тренутку говорим о сазнањима којим располажемо. Нећу да шпекулишем, али има интересантних детаља који указују на могуће починиоце“, додао је Вучић.

Међутим, косовски министар правде Косова Абељад Тахири навео је да ће истрагу о убиству Оливера Ивановића водити једино институције Косова.

Извор: Независне новине