latinica  ћирилица
17/01/2018 |  13:03 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Хрватски туристи заинтересовани за бањске потенцијале Српске

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да су туристи из Копривничко-крижевачке жупаније у Хрватској заинтересовани за кориштење бањских потенцијала Српске, првенствено Бање Врућице код Теслића и Кулаши код Прњавора.
Бања Врућица - Фото: РТРС
Бања ВрућицаФото: РТРС

"Ускоро би могло доћи до организованих туристичких посјета", рекао је Глухаковић, који данас борави у посјети општини Калник и граду Крижевци у овој жупанији.

Глухаковић је за Срну изјавио да је домаћинима представио и остале туристичке потенцијале Српске, како би се преко агенција успоставила конкретна сарадња.

"Са неколико жупанија у Хрватској имамо одличну сарадњу и туристи већ годинама долазе у наше бањске и друге центре. Ова жупанија је у том смислу била непокривена и сад ћемо отворити могућност да њихове агенције дођу у Бању Врућицу, Кулаше или Слатину, да виде шта нудимо", рекао је Глухаковић.

Према његовим ријечима, на тај начин би се могао направити добар пословни однос како за туристичко-здравствене центре У Републици Српској, тако и за госте који би дошли у Српску.

Глухаковић се данас састао и са привредницима у овој регији, који су, како је рекао, јако добро искористили фондове ЕУ.

"Циљ ми је био да чујем њихово мишљење и искуства, како и на који начин можемо направити прекограничну сарадњу са нашим локалним заједницама, да успоставимо контакт у пружању услуга и трговини", навео је Глухаковић.

Истичући да на том подручју послује велика брендирана компанија "Подравка", која има широку лепезу производа, Глухаковић је рекао да би требало усвојити њихова искуства за брендирање и заштиту домаћих производа.

Током посјете Хрватској, Глухаковић је разговарао са начелником општине Калник, градоначелником Крижеваца, те са привредницима са подручја ове жупаније.

Извор: СРНА