latinica  ћирилица
17/01/2018 |  10:43 ⇒ 11:20 | Аутор: РТРС

Опра Винфри има пет савјета за срећнији живот

Опра Винфри је особа која је обликовала "ток шоу" формат и која ће заувијек остати омиљено телевизијско лице милиона људи.

Њен марљиви рад и истанчане социјалне вештине довеле су је у позицију да јој многи вјерују у оно што каже, па макар се можда и не слагали с тим.

Позната је и по томе да често дијели прегршт савета на разне теме, а најчешће оне у вези са самопоштовањем и жељом да се живи један складнији и срећнији живот.

Управо је на ту тему недавно имала шта да поруичи и читаоцима америчког издања часописа Вог. Издвојила је пет једноставних правила којих се она свакодневно придржава, а која увијек изнова позитивно утичу на њен живот.

Кључ је у балансу: Могу да једем све што пожелим, али не морам све што пожелим да једем истовремено. То је читава филозофија живота, можеш добити све, али не одједном, поручила је Опра.

Одустајање од заданих норми љепоте: "Дани у којима сам била опседнута тиме колико сам мршава су давно прошли, као и дани у којима сам жељела да достигнем неки стандард, када је у питању физички изглед. Сад сам себи најљепша кад се добро осјећам", рекла је Опра.

Проналазак времена за себе: "Увијек пронађем начин да барем једном у току дана будем сама са собом. Ако причамо о идеалном сценарију, на располагању ћу ујутро имати 20 минута за себе, а онда још и 20 минута увече."

Јутра обиљежена захвалношћу: "Никад не навијам аларм, не вјерујем у њега и смета ми. Умјесто тога, сама се од себе будим око 6 сати, будући да су и моји пси навикли на такав распоред. Прва мисао након буђења сваког дана гласи овако некако: Жива сам. Хвала!"

Живот у садашњости: "Удахните, издахните и подсјетите се да је управо овај тренутак једини који имате и једини за који знате", подсјетила је Опра Винфри на нешто што већина нас, колико год да је важно, најчешће заборавља.

Извор: Агенције, Б92