latinica  ћирилица
16/01/2018 |  22:03 ⇒ 17/01/2018 | 13:32 | Аутор: РТРС

Србија иде у Загреб; Шведска савладала Хрватску

Рукометаши Србије савладали су екипу Исланда, са 29:26, у посљедњем колу групе А, Европског првенства у Хрватској.
ЕП у рукомету - Србија - Исланд - Фото: РТРС
ЕП у рукомету - Србија - ИсландФото: РТРС

Екипа Јовице Цветковића је умало за један гол остала "кратка" од наредног круга такмичења на Европском првенству у Хрватској.

Шведска је побиједила Хрватску 35:32 и тако одиграла за Србију, која ће као трећепласирана отићи даље из групе А, испред Исланда.

Србија је међу најбољих 12 екипа на ЕП, не преноси ниједан бод, јер се бодови из побједе над посљедњом екипом из групе не рачунају у наставку такмичења.

Група А се укршта са групом Б играном у Поречу (Француска, Норвешка, Бјелорусија, Аустрија). У њој су даље прошле Француска, Бјелорусија и Норвешка. Формира се нова група од шест екипа и одакле двије најбоље пролазе даље. Из група Ц и Д се по истом кључу формира нова, а из обје се најбољи пласирају у полуфинале.

Французи су групи Б имали све три побједе и преносе максимална четири бода. Норвешка је друга са двије побједе и преноси два бода. Бјелорусија је трећа са једном побједом над Аустријанцима и због тога не преноси ниједан бод у нову групу.

Хрватска послије пораза од Шведске преноси два бода, а Шведска четири, јер је побиједила и домаћина и Србију, а поражена је од Исланда.

Тако ће Француска и Шведска имати највеће шансе да се пласирају у полуфинале, нешто мање шанси ће имати Шведска и Норвешка, а најмање Бјелорусија и Србија.

Главна фаза такмичења почиње у четвртак, Србија игра против Норвешке у Загребу, а истог дана Хрватска игра против Бјелорусије.

Полуфинале су на програму 26. јануара када је и меч за пето и шесто мјесто, финале и меч за бронзу су 28. јануара.

Извор: Агенције