latinica  ћирилица
16/01/2018 |  19:04 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Традиционални божићни пријем у Сарајеву (ВИДЕО)

Митрополит дабробосански Хризостом организовао је традиционални божићни пријем у Сарајеву. Оцјењујући да ће наступајућа година бити бурна и изазовна, митрополит Хризостом пожелио је да се у овој години правдом подигне земља на задовољство народа.
Божићни пријем - Фото: РТРС
Божићни пријемФото: РТРС

Митрополит Хризостом рекао су најбитнији мир и добра воља међу људима, афирмација добра, које као да је, како каже, протјерно са ових простора и пропагирање правих и изворних демократских вриједности друштва и државе ради достојног поштовања у свијету.

- Афирмишимо у овој години човјека, који је у сваком погледу јако повријеђен. Афирмишимо изворе демократских вриједности друштва и државе и учинимо и себе саме и ову државу достојном поштовања у свијету. Управо зато нам је потребна добра воља међу људима - нагласио је митрополит.

Поруке мира и заједништва митрополита дабробосанског данас су могли да чују званице свих вјера и конфесија.

- Надамо се да ће порука нашег митрополита доћи до свих оних који желе да проводе такве идеје и да ће бити услишене од оних којима су упућене, те да ћемо ову годину искористити на добробит грађана БиХ и Републике Српске - истакао је предсједник НСРС Недељко Чубриловић.

Традиционално божићни и новогодишњи пријем митрополија дабробосанска организује након доласка Нове године према јулијанском календару.