latinica  ћирилица
16/01/2018 |  15:59 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

Подгорица: Осуда убиства Ивановића

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић осудио је убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића у Косовској Митровици и истакао да је увјерен да ће уз максималан ангажман свих извршиоци злочина бити откривени.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

Вујановић је данас у Подгорици разговарао са првим потпредсједником Владе Србије Ивицом Дачићем, нагласивши традиционално блиске, интензивне и садржајне односе Црне Горе и Србије.

"Предсједник Црне Горе оцијенио је да постоји велики простор за унапређење сарадње у економији, посебно у реализацији заједничких пројеката у транспортној и енергетској инфраструктури, у оквиру берлинског процеса и сарадње са Кином, али и другим инвеститорима", саопштено је из кабинета црногорског предсједника.

Он је честитао Србији на напретку у преговорима о европским интеграцијама и истакао да је задовољан сарадњом двије земље у тој области, као и да су најбоље перспективе земаља региона везане за придруживање ЕУ.

Дачић је рекао да су билатерални односи добри, те исказао спремност Србије за њихово даље унапређење у свим областима.

Предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић осудио је убиство Оливера Ивановића и оцијенио да је то акт насиља. Брајовић је изразио наду да ће, упркос овом злочину, бити настављен дијалог Београда и Приштине.

Током данашњег сусрета са Ивицом Дачићем, констатована је обострана посвећеност развоју добрих односа Црне Горе и Србије, чему значајно доприносе "фреквентни сусрети званичника на највишем нивоу".

"Добри политички односи, ојачани заједничким европским циљевима и регионалним контекстом обавезују на чвршћу сарадњу у области инфраструктуре, туризма, културе, економије у цјелини. Напредак од реализације наших пројеката треба да осјете сви грађани обје државе", нагласио је Брајовић.

На састанку је било ријечи и о сарадњи у европским интеграцијама, залагању за принцип оцјене индивидуалног напретка држава и охрабрујућим порукама званичника ЕУ и Бугарске, која тренутно предсједава Унијом, да је 2018. година кључна за државе западног Балкана.

Извор: СРНА