latinica  ћирилица
16/01/2018 |  14:09 | Аутор: РТРС

У суботу обилнији снијег

У Републици Српској у суботу, 20. јануара, очекује се обилнији снијег, уз формирање сњежног покривача вишег од десет центиметара у нижим предјелима, а у брдовитим и планинским крајевима од 30 до 50 центиметара.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

"Јутарња температура ваздуха биће од нуле до пет степени, а у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов. Највиша дневна температура биће од један до шест, у планинама од минус два, а увече ће поново пасти и биће од минус три до нуле, у планинама од минус пет степени Целзијусових", рекао је Срни дежурни метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Игор Ковачић.

Он је навео да би у петак, 19. јануара, ујутро требало бити промјењиво вријеме, на западу и југозападу претежно облачно, у планинама и на истоку са слабим мразом, а током дана претежно облачно.

"Према вечери и ноћи повремена киша очекује се на сјеверозападу, западу и југозападу. Утицај новог хладног фронта са запада очекује се у току ноћи на суботу уз захлађење и снијег на планинама, на западу. Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 12 степени Целзијусових, на западу и сјеверу, на истоку од пет до седам, у вишим планинама од један", најавио је Ковачић.

Према његовим ријечима, у четвртак, 18. јануара, ујутро ће бити претежно суво и хладно, уз мраз, а током дана сунчано уз умјерену дневну облачност, те поново пријатније и топлије.

"Послије подне се очекује постепено наоблачење на југу и западу и поново ће почети да дува југо. Јутарња температура ваздуха од минус пет до један степен Целзијусов, у вишим предјелима од минус осам, а највиша дневна од четири до 10 степени, у вишим предјелима од један степен Целзијусов", рекао је Ковачић.

Он је за сутра најавио захлађење, облачно и вјетровито вријеме са кишом која ће прећи у снијег.

"Дуваће јак југо, а у Крајини повремено олујни. Прије подне и према средини дана киша ће јачати на западу и југу и постепено се ширити ка истоку. Послије подне ће доћи до захлађења, а киша на планинама ће прећи у снијег. Највиша температура током јутра и пријеподнева биће од шест до 13 степени, а увече од минус један до три, у вишим предјелима око минус три степена Целзијусова", рекао је Ковачић.

Извор: СРНА