latinica  ћирилица
16/01/2018 |  12:44 | Аутор: РТРС

Мишељић: Почетак године обећава добру производњу

Директор Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/ Гордан Мишељић истакао је да је ова година почела добром и планском производњом електричне енергије, те да је киша допринијела повећању акумулације Билећког језера, гдје је тренутно кота 7,72 метра изнад плана.
Директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић - Фото: СРНА
Директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан МишељићФото: СРНА

Мишељић је рекао Срни да је тренутна кота Билећког језера 388,30 метара, те да је у досадашњем периоду ове године произведено око 45 гигават-часова електричне енергије, што обећава добре производне резултате и у наредном периоду.

"Очекујемо добру хидролошку годину, што је основ да ХЕТ не само оствари планску производњу већ и да је пребаци", каже Мишељић и додаје да је план производње за ову годину 1.062 гигават-часова електричне енергије.

Иако су прошлу годину пратили незабиљежено лоша хидрологија, ниске залихе воде у акумулацији Билећа и смањена расположивост агрегата, ХЕТ је ипак својом производњом била гарант поузданог снабдијевања електричном енергијом свих корисника у електроенергетском систему "Електропривреде Републике Српске" током 2017. године.

И ове године управа ХЕТ-а одлучила је да предузеће стипендира 75 редовних студената државних факултета техничког и друштвеног смјера у износу од 150 до 300 КМ.

Извор: СРНА