latinica  ћирилица
16/01/2018 |  11:14 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Ни на састанцима у Сарајеву никада нема заставе Српске (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Сарајеву јој није јасно зашто се проблематизује питање присуства бошњачких функционера састанку у Административном центру у Источном Сарајеву без обиљежја БиХ, када ни приликом њених састанака у федералном Сарајеву нема заставе Републике Српске.

"Не знам зашто је то питање проблематизовано јер је то Административни центар Владе Републике Српске са својим обиљежјима, како је то одувијек било, а исто је и у Бањалуци", рекла је Цвијановићева новинарима испред Саборног храма у Сарајеву.

На питање новинара да прокоментарише писање појединих медија да су предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и премијер ФБиХ Фадил Новалић присуствовали састанку у Источном Сарајеву на којем није била истакнута застава БиХ, Цвијановићева је рекла да када долази она на састанке у федерално Сарајево никада нема заставе Републике Српске.

"Поставило се питање зашто су бошњачки функционери присуствовали састанку на којем су била само обиљежја Републике Српске. Па и ја сам у Сарајеву на састанцима и никад се нису потрудили да ставе заставу Републике Српске, а мене нико у Српској никада није питао зашто је то тако", истакла је предсједник Владе Српске. 

Она је навела да је најважнија порука са састанка у Источном Сарајеву да су "рашчистили све у оквиру одговора који треба да се пошаљу Европској комисији, те да су остала нека мања техничка усаглашавања која ће постићи у наредна два дана.

"Треба да што прије пошаљемо одговоре на упитник да би се могао покренути процес који слиједи након слања, а који је дуготрајан", нагласила је Цвијановићева, додавши да је то најважнија ствар и порука са састанка са предсједавајућим Савјета министара Денисом Звиздићем и премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем.

Извор: СРНА