latinica  ћирилица
15/01/2018 |  21:52 ⇒ 22:36 | Аутор: РТРС

Вујовић: Рукомет воде дебили, направили су циркус од спорта

Селектор рукометне репрезентације Словеније Веселин Вујовић није могао скривати разочарање након вечерашњег шокантног ремија с Њемачком 25:25.
Веселин Вујовић - Фото: blic.rs
Веселин ВујовићФото: blic.rs

Словенија је постигла у задњој секунди гол за 25:24 након чега су судије прегледавале снимку и након више од пет минута искључили словеначког играча и досудили седмерац из којег су Нијемци дошли до бода.

Благотиншек је добио црвени картон, јер је након гола Јанца стао пред њемачке играче на центру и није им дао да изведу лопту.

- То је једно рукометно правило за које не зна нико осим судија и делегата. Оно каже да, ако ниси удаљен три метра од извођача у задњим секундама онда, будући да нема времена да те искључе, досуде седмерац. Први пут у историји примијенило се то правило, наравно, против Словеније. Судије су довели утакмицу у егал тако што су измислили седмерац на Геншејмеру, који нико није видио па су искључили Кавтичника и Шербеца на клупи и двије минуте смо играли с четири играча. Примили смо те голове и Нијемци су дошли у егал у мечу у којем нису имали никакве шансе. За мене је моја екипа побједник - рекао је Вујовић.

Након што је Нијемцима досуђен седмерац након истека времена, Вујовић је сам стао на гол као да ће он бранити.

- Хтио сам направити спрдњу. Они су већ ионако направили циркус од рукомета па зашто се ја не бих прикључио? Направили су спорт смијешним јер га воде дебили. Међутим, моји играчи и људи на клупи су дисциплиновани, а ја сам такав какав јесам па су ме замолили да испоштујем судијску одлуку - додао је Вујовић.

Извор: Агенције