latinica  ћирилица
15/01/2018 |  10:38 ⇒ 10:42 | Аутор: РТРС

Једномјесечни притвор за Петковића и Максимовића

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор Драгану Петковићу /51/ и Владимиру Максимовићу /35/ из Бањалуке због сумње да су неовлаштено производили и прометовали опојну дрогу марихуану.
Окружни суд Бањалука - Фото: СРНА
Окружни суд БањалукаФото: СРНА

Притвор за Петковића одређен је до 10, а за Максимовића до 11. фебруара, рачунајући дан хапшења, речено је Срни у суду.

Притвор је одређен због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучесника те због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или више.

Мјере притвора су одређене и због тога што би пуштање на слободу Петковића и Максимовића резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда или узнемирености јавности.

Наведена лица осумњичена су да су од августа прошле до 10. јануара ове године у Улици Јована Дучића у Бањалуци инсталирала опрему за вјештачки узгој марихуане.

Полиција је током хапшења осумњичених и претреса на четири локације на подручју Бањалуке пронашла више од 11 килограма марихуане, 215 стабљика индијске конопље различите висине, мобилне телефоне и двије пушке са припадајућом муницијом, речено је Срни у Полицијској управи Бањалука.

Приликом претреса полиција је пронашла и импровизовану лабораторију за производњу марихуане те опрему, међу којима је УВ лампа, алуминијумске фолије, вентилатори, вјештачко гнојиво и амбалажу за паковање.

Извор: Срна