latinica  ћирилица
15/01/2018 |  07:47 | Аутор: РТРС

Бјелица солидан у новом тријумфу Минесоте

Минесота Тимбервулвси су стигли до пете узастопне побједе двоцифреном разликом. Овога пута екипа са сјевера САД била је боља од Портланда (120:103), а Немања Бјелица је новом успјеху свог тима допринио са пет поена, исто толико скокова и једном асистенцијом.

Српски кошаркаш је на терену провео 18 минута, шутирао је са 50 одсто успјешности из игре.

Џими Батлер је био најефикаснији са 24 поена, а пратио га је Џеф Тиг са 22 поена, уз које је имао и осам асистенција и двије украдене лопте.

Бољи од осталих у тиму из Орегона био је Демијан Лилард са 21 поеном, шест скокова и осам асистенција. Си Џеј Меколум је имао 18 поена, али није забиљежио нити један скок нити асистенцију.

Мајами Хит може, такође, да се похвали респектабилним низом тријумфа, пошто је тим са Флориде против Милвоки Бакса стигао до седме побједе у низу (97:79).

Горан Драгић је са 25 поена био најефикаснији на мечу. Хасан Вајтсајд је забиљежио "дабл дабл" са 15 поена и десет ухваћених лопти.

Јанис Антетокунмпо је поново био најбољи у тиму Милвокија са 22 поена и шест скокова.

Њу Орлеанс Пеликанси савладали су Њујорк Никсе после продужетка (123:118), иако су практично читав меч били у заостатку. Спектакуларно вече имао је Антони Дејвис, који је постигао 48 поена и имао 17 скокова.

Кристапс Порзингис је постигао 25 поена у тиму Никса, а исто толико је имао и Тим Хардавеј Џуниор. Енес Кантер је са 18 поена и десет скокова имао, очигледно, "дабл дабл" учинак.

Индијана Пејсерси су савладали Финикс Сансе (120:97), али је ово било вече играча тима из Аризоне, Тајсона Чендлера, који је имао 14 скокова, који су га учинили 40. кошаркашем у историји лиге са 10.000 ухваћених лопти у каријери.

Џош Џексон је био најефикаснији играч на сусрету са 21 поеном. Најефикаснији у побједничком тиму био је Дарен Колисон са 19 поена. Виктор Оладипо је стао на 17 поена. Домантас Сабонис је убиљежио четири поена, али је имао и 14 скокова.

Извор: РТС