latinica  ћирилица
14/01/2018 |  14:11 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно и хладно уз слабе падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити хладно и претежно облачно уз слабе падавине и дневну температуру ваздуха до четири степена Целзијусова.

На сјеверу ће бити претежно суво и облачно, а понегдје су могући и краћи сунчани периоди, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На крајњем југу ће падати киша, а на истоку и на планинама слаб снијег.

На планинама на истоку се очекује око пет центиметара снијега, а увече падавине слабе и престају.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус један до три, на југу до осам у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

У уторак, 16. јануара, јутро ће бити хладно уз мраз и умјерено облачно. Око ријека и по котлинама понегдје магла. Током дана биће топлије уз постепено јачање јужног вјетра и наоблачење од запада.

Средином дана на југу и западу ће почети слаба киша, а поподне и увече слаба киша је могућа и на сјеверу. Дуваће прво слаб југо, а током дана умјерен до јак, у Крајини крајем дана повремено олујни. Највиша дневна температура ваздуха од шест до 12, у вишим предјелима и на југоистоку од три степена Целзијусова.

У среду, 17. јануара, ујутро ће на југу и западу падати слаба киша, у осталим предјелима биће суво. Дуваће јак југо, у Крајини повремено олујни. Средином дана киша јача на западу и југу и постепено се шири ка истоку. Поподне ће доћи до захлађења и киша на планинама прелази у снијег уз брзи пораст сњежног покривача. Уз даље захлађење увече ће понегдје и у нижим предјелима киша прећи у сусњежицу и влажан снијег.

Током дана југо слаби и почеће да дува умјерен сјеверозападни вјетар.

Максимална температура биће током јутра и пријеподнева, од шест до 13 степени Целзијусових. Током дана биће захлађење и минимална температура ваздуха износиће увече од минус један до три, у вишим предјелима око минус три степена Целзијусова.

У четвртак, 18. јануара, током ноћи падавине постепено престају и ујутру ће бити претежно суво и хладно уз мраз. Током дана биће претежно сунчано и топлије. Поподне постепено наоблачење на југу и западу и поново ће почети да дува југо. Највиша дневна температура ваздуха од четири до 10, у вишим предјелима од један степен Целзијусових.

У Српској и ФБиХ, данас је облачно и хладно вријеме.

Вјетар ће бити слаб сјеверни и сјевероисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00: Бјелашница минус пет, Мраковица минус четири, Кнежево минус три, Калиновик, Хан Пијесак, Мањача минус два, Мркоњић Град, Соколац минус један, Брод, Котор Варош, Крупа на Уни нула, Рибник, Гацко, Сарајево, Србац, Сребреница, Бањалука, Невесиње и Бијељина један, Источно Сарајево, Фоча, Нови Град, Приједор, Шипово, Зворник, Рудо, Добој, Тузла и Бугојно два, Вишеград, Билећа четири, Требиње пет, Мостар шест степени Целзијусових.

Извор: СРНА